Шевченків світ в буянні фарб, сплетінні ліній

12 березня 2015 року в коледжі було проведено літературно-мистецьке свято «Шевченків світ в буянні фарб, сплетінні ліній», присвячене творчості Т.Г. Шевченка.

Мета свята – перегорнути маловідомі сторінки життя поета, залучитись до творчої спадщини Великого Кобзаря, адже Тарас Шевченко був не лише геніальним народним поетом,мислителем, основоположником нової української літератури, він був також і великим художником, гравером. Як в поетичному, так і в образотворчому мистецтві Шевченка провідним було правдиве зображення життя народу.

Зміст творів Шевченка-художника завжди перекликався зі змістом його поетичних творів.

Глядачі дізналися про те, як Шевченко працював над серією офортів «Мальовнича Україна» та самостійно вивчав техніку гравіювання. Не лишився осторонь і багатогранний образ жінки у творчому доробку Тараса Шевченка, ознайомились з внутрішнім світом його героїнь, красою високих почуттів.

Розповіді ведучих супроводжувались мультимедійною презентацією та доповнювались репродукціями картин художника.

Прикрасили захід звучання бандури у виконанні студентки 11-Т групи Калії Юлії та поетичні рядки Шевченка з вуст студентів коледжу, а саме: Ярмолицької С., Потеряйко К., Обуховської В., Тугай А. та ін.

Всі академічні групи взяли активну участь у підготовці газет «Заповіт Шевченка мовами світу», серед яких відзначились високо естетичні та креативні роботи студентів 41-Т групи, 42-П та 11-Т груп.

Йде Україною 201-а Шевченківська весна. Нехай вона буде весною нашого духовного очищення, нашого національного воскресіння.

І нехай…

Забудеться срамотная

Давняя година

Й оживе добра слава,

Слава України!

Викладач української літератури

Терещенко Т.М.

/Files/images/DSCF4571.JPG/Files/images/DSCF4535.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 270

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.