Конкурс педагогічної майстерності «Вчитель - моє покликання»

Замислювались ви коли-небудь над тим, наскільки важливою є вчительська праця? Що незвичайного у професії, яка пов’язана з формуванням і розвитком людської особистості. І чому саме вчительку називають другою мамою?..

Наші четвертокурсники, після переддипломної практики, мабуть переконались, що професія вчителя – найважливіша у нашому суспільстві. Також переконались і в тому, що це дуже складна і кропітка робота, але й водночас це дуже цікава професія.

Тому в нашому коледжі, вже традиційно після закінчення переддипломної практики, проходить конкурс педагогічної майстерності «Вчитель – моє покликання». Його мета – удосконалення професійно-педагогічної підготовки студентів, забезпечення готовності майбутніх учителів до реалізації завдань сучасної ланки освіти, оволодіння технологією професійного самовиховання.

Конкурс судило авторитетне журі: заступник директора з навчально-виробничої роботи В.М. Фалько, заступник директора з виховної роботи В.П. Музира, викладач педагогіки С.В. Саражинська.

Конкурс складався з 4-х завдань. В першому конкурсі «Резюме» журі оцінювало змістовність і лаконічність, виразність та артистизм, різножанровість, а також культуру зовнішнього вигляду.

Про свої перші кроки на педагогічній ниві, про те, якими формами та методами практиканти користувались під час професійної діяльності, які інноваційні технології застосовували, учасники змогли поділитися у конкурсі «Мої перші кроки у професії».

Вчитель покликаний бути комунікативним лідером, мовною особистістю, гарним оратором. Адже йому доводиться кожного дня перебувати під прицілом десятків дитячих очей і вміти їх зацікавити, навчити слухати та розуміти почуте. Це вміння студенти-учасники продемонстрували під час своїх публічних виступів.

А конкурс «Моє хобі» засвідчив, що наші учасники розвиненні особистості, вони встигають поєднувати свої професійні вміння з власними захопленнями, що знайшли відгук у прекрасних картинах, піснях, віршах, танцях.

Конкурсанти, вболівальники, журі, педагоги отримали масу задоволення та позитивних емоцій. Конкурс показав, що випускники готові до педагогічної діяльності. Вони креативні, мудрі, грамотні, сміливі, люблять дітей і вміють з ними працювати.

А виборола перше місце студентка 42-П групи Кизима Ольга. Друге місце посіла Шевандронова Юлія, третє – Романюк Вікторія.

Голова циклової комісії

психолого-педагогічних дисциплін Л.П. Фалько

/Files/images/DSCF4682.JPG/Files/images/DSCF4671.JPG/Files/images/DSCF4676.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 413

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.