ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОГО ОБ'ЄДНАННЯ

23-24 жовтня 2013 року на базі Ржищівського гуманітарного коледжу відбулося засідання методичного об’єднання методистів та голів циклових комісій соціально-економічних дисциплін педагогічних ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Центрального регіону України.

В методоб’єднанні взяли участь представники ВКНЗ Сумської обласної ради «Лебединське педагогічне училище імені А.С. Макаренка», Богуславського гуманітарного коледжу ім. І.С.Нечуя-Левицького, Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу ім. Т.Г.Шевченка, Бердичівського педагогічного коледжу, КЗ «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж», Коростишівського педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка, Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я Франка.

Розпочалася робота засідання із зустрічі з адміністрацією коледжу «Основа успіху – творча праця колективу», в ході якої директор коледжу Кушнір Сергій Миколайович ознайомив присутніх із сьогоденням та перспективами розвитку навчального закладу.

Далі за планом засідання учасники методоб’єднання розділилися на дві групи і відвідали майстер-класи викладачів коледжу. Так, методисти були присутні на занятті з методики навчання російської мови викладача Іваненко С.І. у групі 41П, тема якого звучала так: «Гра як метод навчання російської мови в початковій школі».

Голови циклових комісій соціально-економічних дисциплін були запрошені на заняття з історії України викладача Чорновол О.П. у групі 21П. Слід зазначити, що тема заняття «Окупаційний режим в Україні» є актуальною в зв’язку з підготовкою до відзначення 70-тої річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Під час проведення майстер-класів і Світлана Іванівна, і Ольга Петрівна змогли продемонструвати свою педагогічну майстерність, творчий підхід, креативність та володіння інноваційними освітніми технологіями.

Також в рамках засідання відбулася студентська науково-практична конференція «Постать Т.Г. Шевченка в історії рідного краю», присвячена 200-річчю з дня народження поета. Виступи студентів були цікавими, змістовними, з використанням мультимедійних презентацій.

Після конференції всі учасники засідання продовжили роботу за круглим столом «Проектування навчально-виховної діяльності як одна з основних педагогічних функцій», метою якого був аналіз сучасних науково-методичних досягнень та вироблення методичних рекомендацій, а також обмін досвідом з проблеми впровадження інноваційних освітніх технологій у проектуванні навчальних занять.

А заключним акордом цього насиченого дня стала екскурсія на Букринський плацдарм в с.Балико-Щучинка Кагарлицького району. Затамувавши подих, всі – і дорослі, і діти, слухали розповідь екскурсовода про героїчні сторінки історії нашого народу. Кожен із присутніх подумки дякував загиблим за наше сьогодення, за радість життя, за мирне небо над головою.

Завідуюча методичним кабінетом Н.В. Рябоконь

Кiлькiсть переглядiв: 245

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.