Зустріч з «лицарем української поезії»

30 вересня в читальному залі бібліотеки відбулась літературна година, присвячена Всеукраїнському Дню бібліотек, під назвою «Можна все на світі вибирати, сину, Вибрати не можна тільки Батьківщину».

Лейтмотивом свята була поезія Василя Симоненко, дуже актуальна для сьогодення.

Студенти Бондар Вероніка, Олексієнко Неля, Тупчій Мирослава розповіли про яскравий, але короткий життєвий шлях поета і його надзвичайний внесок в українську літературу. Читали поезії В. Симоненка Терещенко Дмитро, Дрозд Владислав. Поет відчув себе часточкою рідного народу і пов’язував свою долю з драматичною історією України. Для нього доля України і народу була головною в житті.

На святі були запрошені гості. Це – місцевий поет і художник, майстер слова і пензля Борис Степанович Дегтярьов, який прочитав поезію, присвячену В. Симоненку, а також поетеса, художниця, фольклорист і етнограф Антоніна Іванівна Литвин, яка мала щастя бачити молодого В.Симоненка, спілкуватися з ним, слухати його поезії. Вона поділилась спогадами про поета, як надзвичайну людину, сповнену людяності, гідності і патріотизму.

Звучали пісні, написані на вірші В.Симоненка, у виконанні заслуженого артиста України, композитора і бандуриста Василя Степановича Литвина, народної артистки України Раїси Кириченко та гурту «Піккардійська терція».

Завідуюча бібліотекою

Листопад О.В.

Кiлькiсть переглядiв: 276

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.