Запрошує літературно-музична вітальня

2016 рік в Україні проголошено роком Івана Франка з нагоди 160-річчя від дня його народження. В ознаменування цієї ювілейної дати та з метою вшанування пам’яті видатного українського поета, 22 листопада 2016 року в рамках декади циклової комісії викладачів української мови, української літератури та народознавства з методиками навчання Ржищівський гуманітарний коледж запросив всіх бажаючих до літературно-музичної вітальні «Жінок коханих імена…»

У кожного поета є найщиріші й найліричніше вірші. Це – поезії кохання. Без них уявлення про поета як людину були б неповні. Не хочеться, аби й Іван Франко був для нас лише Великим Каменярем і вічним революціонером. Адже був він звичайною людиною. Закохувався, страждав, розчаровувався…

Ведучі заходу Мороз С. та Лисенко І. розповіли сумну та хвилюючу історію кохання поета, присвячену Ользі Рошкевич, Юзефі Дзвонковській, Целіні Журовській та Ользі Хоружинській.

Затишна атмосфера, яка тривала протягом усього свята, сприяла розкриттю музичних та декламаторських талантів студентського колективу. Поетичні твори І. Франка, які проникливо сприйняли всі присутні, читали Ткаченко А., Ярмолицька А., Мельничук Р., Путаненко Т., Дрозд В., Мирончук К., Андріюк Н.,Мариніна В., Довга А. Пісні на вірші Франка виконали Гудзь Ю., Тугай А., Федорчук В., Настичук А.

Поезію «Тричі мені являлася любов» із трепетом в душі прочитала студентка 11-П групи Якубович Іванна.

Як би та не було, будьмо вдячними цим жінкам, котрі надихали Івана Франка. Без них українська література не мала б нев’янучого вінка поезії, що стали поруч кращих зразків світової інтимної лірики.

Літературно-музичне свято підготувала викладач української літератури Т.М. Терещенко.

/Files/images/van_franko/DSC05197.JPG /Files/images/van_franko/DSC05248.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 235

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.