Подорож до Кобзаря

1 грудня 2016 року студенти та викладачі Ржищівського гуманітарного коледжу вже вкотре побували на екскурсії в місті Каневі, відвідали Шевченківський національний заповідник на Тарасовій горі, музей, віддали шану великому синові українського народу на його могилі.

Ця поїздка стала підсумком декади циклової комісії викладачів української мови, української літератури та народознавства з методиками навчання. ЇЇ організували і провели викладачі української словесності для студентів переможців І етапу конкурсу з української мови імені П. Яцика, мовно-літературного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка, активних учасників декади.

Екскурсія на Тарасову гору справила на всіх незабутнє враження. Адже кожен мав змогу на власні очі побачити могилу Кобзаря, полюбуватися краєвидами дніпровських круч, побувати в оновленому музеї, почути широку та різнобічну інформацію про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка.

Здавалося, що про нього ми знаємо вже багато. А проте кожного разу відкриваємо для себе поета знову й знову. Так було і цього разу. Сподобалася студентам розповідь екскурсовода про останнє нерозділене кохання Тараса з Лукерією Полусмак, яка врешті-решт усвідомила свою помилку і приїхала з далекого Петербурга доглядати за могилою Шевченка аж до 1914 року.

Почуте й побачене в музеї, відвідини «Тарасової світлиці» - першого музею Тараса Шевченка, подорож по території заповідника – все це доторкнулося до душі кожного.

С.В. Войтенко голова

ЦК викладачів української мови,

української літератури та народознавства

з методиками навчання

/Files/images/podoroj_do_kobzarya/_DSC1483.JPG/Files/images/podoroj_do_kobzarya/_DSC1477.JPG /Files/images/podoroj_do_kobzarya/_DSC1365.JPG /Files/images/podoroj_do_kobzarya/_DSC1558.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 298

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.