До 200-річчя від дня народження Кобзаря

5 грудня група студентів та викладачів Ржищівського гуманітарного коледжу побували в місті Каневі на Тарасовій горі, відвідали музей і могилу великого сина українського народу, генія нації – Т.Г. Шевченка.

Ця поїздка стала підсумком декади викладачів циклової комісії української мови, української літератури, народознавства з методиками навчання. Її організували та провели для студентів – переможців І етапу мовно-літературного конкурсу ім. Т. Г. Шевченка, І етапу конкурсу з української мови імені Петра Яцика, активних учасників декади.

Здавалось, що про життя поета і художника ми знаємо вже багато. А проте кожного разу відкриваємо його для себе його знову й знову.

Почуте й побачене в музеї, вшановування пам’яті Кобзаря біля його могили, екскурсія до «Тарасової світлиці» - першого народного музею Тараса Шевченка, подорож по території Національного заповідника - все це справило неабияке враження, не залишило байдужим жодного, особливо тих, хто вперше у своєму житті побував тут.

Без сумніву, допоки живуть на цій землі українці, мислять і пізнають, буде існувати Тарас Шевченко – великий син українського народу, його порок і слава.

Голова циклової комісії С.В. Войтенко

Кiлькiсть переглядiв: 289

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.