Повернутися до звичайного режиму

«Нехай не розмежованою залишиться навіки!»

30 січня 11-Т група на чолі з куратором Терещенко Т.М. запросила всіх колежан в актову залу на відкриту інформаційну годину «Нехай нерозмежованою залишиться навіки!», щоб ще раз пригадати історію українського народу, вшанувати тих, хто розбудовував, відстоював незалежність України, боровся та бореться за її волю.

За допомогою мультимедійної презентації студенти розповіли про історичні дати, які відзначалися цього місяця, а саме:

у січні 1918 року було видано ІV Універсал Центральної Ради, який проголосив незалежність України;

15 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила Державний гімн України "Ще не вмерла Україна" (згодом, з 2003 року, звучатиме «Ще не вмерла України і слава, і воля»), з величною і трагічною долею якого ведучі ознайомили всіх присутніх;

день 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді було урочисто проголошено Акт Злуки УНР і ЗУНР;

29 січня - День пам'ятi Героїв Крут – подія, що ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який ось уже століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність.

Сьогодні життя України змінюється на очах, постає прадавня, як ця земля, держава – вільна, незалежна, сонцем осяяна Україна. Ми – частина народу. Без нас усіх немає ні народу, ні історії. І нам творити нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн світу.

Терещенко Т.М. - куратор 11-Т групи

/Files/images/300118/DSCF1223.JPG /Files/images/300118/DSCF1219.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 434

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.