Шевченківські дні

Щороку, в березневі дні, все свідоме українство вшановує свого Генія і Пророка - Тараса Григоровича Шевченка.

У зв’язку з відзначенням 204-ої річниці від дня народження великого поета і мислителя та з метою популяризації його літературної і мистецької спадщини, культурного розвитку молодих громадян України 16 березня 2018 року у Ржищівському гуманітарному коледжі був проведений літературно-музичний захід, який проходив під гаслом «Свою Україну любіть… За неї Господа моліть!»

На святі студенти проникливо декламували вірші та уривки з поем Тараса Шевченка, подорожуючи сторінками його життя за допомогою мультимедійної презентації. Прозвучала поезія у виконанні Довги А., Онікієнко Г., Грубрина Б., Вертелецької Т., Якубович О. та музичні композиції у виконанні Безрадньої Н. та студентів I-IIІ курсів.

В ході свята була проведена цікава літературна вікторина, де всі присутні мали змогу пригадати та показати свої знання та захоплення творчістю Кобзаря.

Захід не залишив байдужим жодного глядача та закінчився урочистим покладанням квітів до пам’ятника сину українського народу.

Про геніального поета-революціонера Тараса Григоровича Шевченка ми, здається, знаємо все. Однак у котрий раз спиняємося перед його величчю, вчитуємося і вдумуємося, вслухаємося в його незнищенного безсмертного «Кобзаря».

Літературно – музичне свято підготувала викладач української літератури Терещенко Т.М.

/Files/images/shevchenkvsk_dn/DSCF1475.JPG /Files/images/shevchenkvsk_dn/DSCF1492.JPG /Files/images/shevchenkvsk_dn/DSCF1524.JPG /Files/images/shevchenkvsk_dn/DSCF1537.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 312

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.