Бібліотека Ржищівського⁹ гуманітарного фахового коледжу вітає

Сьогодні відзначається день народження Ліни Костенко, а незабаром, 21 березня, Всесвітній День поезії.
Це збіг природний, невипадковий. Доля вибрала для Ліни Костенко важку життєву дорогу - чесного, розумного поета (вона надає перевагу слову "поет" перед фемінативом " поетеса") .
"Поезія- це завжди неповторність,
Якийсь безсмертний дотик до душі".
Наш Ржищів - це батьківський край всесвітньовідомої поетеси, берегині української духовності, яка воістину має Божий дар, а ще - це красива, мудра, мужня жінка з вічною таємницею в очах.
Ліна Василівна Костенко є єдиним із живих духовних скарбів нашого Ржищева, України і світу.
Надзвичайно талановита, незалежна і горда, вона завжди захоплювала своєю творчістю. Її ім'я ,як і Т.Шевченка, Л.Українки, В.Симоненка - на віки.
Ліна Василівна - поет високої інтелігентності і порядності. Вона непідвладна власть имущим, не ласа ні до слави, ні до почестей. І в творчості ,і в житті завжди залишалась сама собою.
"Мені потрібно слово, а не слава,
Гримучий світ, ти хоч тут помовч".
Ліна Василівна Костенко - це жінка, мати, горда совість України, поет великого обдарування, поет зі світовим ім'ям. Вона - лауреат Шевченківської премії за історичний роман "Маруся Чурай" і збірку поезій "Неповторність" (1987 р.), італійської премії ім. Ф.Петрарка за збірку "Інкрустації", у 1998 р. у Торонто світовий конгрес українців наїхгородив поета найвищою своєю відзнакою - медаллю Святого Володимира.
Але найвища нагорода Ліні Костенко - це любов вдячних шанувальників її високого таланту, щира любов нас - українців. Це поет, творами якого зачитуються всі покоління.
"Світ вслухається в кожне її слово, відкриваючи в ній Україну"- так сказав про творчість Ліни Костенко літературознавець І.Бокий.
Шановна Ліна Василівно, вся Ржищівська громада, Ваші рідні, ржищівські кручі, Дніпро, Леглич вітають Вас з Днем народження. Хай ця весна принесе Вам тепло, радість, здоров'я, надихає на нові вірші. Ми гордимося тим, що на нашій землі народжуються такі люди, що ми є Вашими земляками, сподіваємося, що наша повага і любов долетить до Вас, "народу гілочка тернова".
Прийміть також щирі вітання від місцевого поета й художника Бориса Степановича Дегтярьова.
Кiлькiсть переглядiв: 55

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.